Nieuws

In samenwerking met het in Bulgarije gevestigde SCAS en verschillende andere Europese partners (Alinari uit Italy, de Karl-Franzens-Universität uit Oostenrijk, European Research Centre for Book and Paper Conservation-Restoration in Oostenrijk en de Centrale Bibliotheek van de Academie voor Wetenschappen in Bulgarije) is een subsidie toegekend voor een project (BBinding) waarin lesmateriaal ontwikkeld wordt t.b.v. het middelbaar beroepsonderwijs m.b.t. het conserveren van boeken en papier, foto's en archiefstukken; dit alles in het kader van het LLP project (LeonardoDaVinci-Transfer Of Innovation).

Johan Rijken
Johan Rijken heeft 13 jaar ervaring als zelfstandig restaurator van boeken en kunstobjecten. In die hoedanigheid heeft hij samengewerkt met Knops Boekrestauratie en werk verricht aan de collectie van het Maritiem Museum in Rotterdam.

Opgeleid als edelsmid (Stadsacademie Maastricht) geeft Johan les op de HBO-opleiding Edelsmeden aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en ontwikkelt dien ten behoeve ook les- en cursusmateriaal, zowel theoretisch als praktijkgericht. download CV